Скільки коштує свобода?

16 вересня 2011, 10:21
Власник сторінки
0
1170

скільки ще повинно зникнути, журналістів або просто порядних людей?

З початку третього тисячоліття пройшло 11 років. Пам‘ятаю, як всі чекали календарної зміни літовідліку, неначе зі зміною цифр щось могло змінитись на краще. Теоретично могло, але до змін було ще ой як далеко, тому що, щоб  вони настали потрібно змінювати не тільки тисячоліття, але і свідомість.

І ось прийшов очікуваний 2000. Мало хто пам‘ятає, але цього року Кучма провів референдум на якому  більшість мешканців України підтримали посилення президентської вертикалі. Йому також не вистачало влади та повноважень…

Це було в квітні… А вже у вересні зник Георгій Гонгадзе. Після його зникнення коментатори від  офіційної «великої політики» кричали: «Та хто він такий той журналіст?»,  «Хто його знає?», «Кому він потрібен, щоб його знищувати?».  

Пройшло 11 років і вся країна знає прізвище Гонгадзе та тих, хто замовив його вбивство. А ось на питання «Хто за це відповість?» за 11 років так і не знайшли відповіді. Вірніше її «шукають» ще й досі. Ретельно так, все більше і більше заплутуючи сліди.

За цей час влада не спромоглась посадити на лаву підсудних замовників. Суд над виконавцями проходить в закритому режимі, щоб не компрометувати тих, хто замовляв та організовував вбивство.

11 років замовники продовжують спокійно перебувати на свободі, вчать моралі та відповідальності, керують, дають поради. А в Україну знову повернулись репресії проти інакомислення, проти тих, хто говорить правду та має свою позицію.

Друзі, скільки ще повинно зникнути, журналістів або просто порядних, не бажаючих коритись злочинцям, людей, щоб більшість українців зрозуміла, що не можна продавати свій голос, свою свободу, свою країну?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.