Чи відрізняється політика Великобританії щодо України та Білорусі?

19 вересня 2011, 08:30
Власник сторінки
.
0
2187

Три запитання до британського посла Лі Тернера.


Британський посол до Білорусі Роземарі Томас в інтерв’ю агенції новин Interfax повідомила, що Великобританія та Європейський Союз не задоволені амністуванням політичних в’язнів з боку Президента Білорусі Аляксандра Лукашенки. З політичних в’язнів, за словами пані Томас, слід також зняти судимості, аби вони могли брати повноправну участь у політичному житті своєї країни.

Якою є позиція Великобританії стосовно України? Чи відрізняється вона від позиції щодо Білорусі? Аби прояснити це, чи не міг би посол Великобританії до України пан Лі Тернер дати публічну відповідь на три запитання:

По-перше, чи вимагає Великобританія від Президента України Віктора Януковича не лише амністувати, а й зняти судимості з українських політичних в’язнів, зокрема, з Юлії Тимошенко, продовження судового процесу над якою було відкладено до 27 вересня? Амністія не зніме з пані Тимошенко судимість і не дозволить їй брати участь у майбутніх виборах.

По-друге, чи наполягатиме Великобританія на тому, щоб у наступних виборах могли брати вільну участь усі українські політичні партії? Чи визнає Великобританія парламентські вибори 2012 року в Україні демократичними, якщо в них не зможуть взяти участь Юлія Тимошенко та Юрій Луценко?

Третє питання стосується демократичного розвитку України. Пані Томас зауважила, що "позиція ЄС полягає в тому, що покращення стосунків із Білоруссю має базуватися на її поступовому, але невпинному прогресі у сфері прав людини та політичних свобод". Чи погоджується пан Тернер із тим, що стосунки Великобританії та ЄС із Україною, в тому числі переговори з приводу угоди про зону вільної торгівлі, так само мають опиратися на "поступовий, але невпинний прогрес у сфері прав людини та політичних свобод"?

Дякую Вам за Ваші відповіді.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.