День партизанської слави

22 вересня 2011, 13:44
Власник сторінки
0
1630

А ви знаєте, що сьогодні День партизанської слави?



Свято було запроваджене лише 10 років тому, але досвід партизанської боротьби в українців величезний. Тут можна згадати і козаків, які по суті були партизанами,  і партизанські загони УПА, і величезну кількість загонів, що існували під час громадянської війни та насильницького встановлення радянської влади, і партизанські загони радянського спротиву фашистам. Все це свідчить, що в народній пам‘яті партизанський рух залишається однією з героїчних сторінок української історії.


Cьогодні влада, блокуючи конституційні права громадян на мирні збори, на проведення масових акцій, пікетів, приймаючи безглузді судові рішення, виставляючи заграт-загони із «Беркуту», «Омону» та інших силових структур, явно наражається на небезпеку. Тому що, зростаючий негатив та опір суспільства повинен знаходити свій вихід і коли це неможна зробити легально, значить це відбуватиметься підпільно. І партизанські загони знову можуть стати реаліями українського життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.