Вихідними забудовники повністю знищать пам’ятку археології Подолу?

23 вересня 2011, 15:07
Власник сторінки
журналіст
0
1162

Будівельники нищать пам’ятку археології на Подолі. Забудовники вирили котлован розміром 800 кв. м, глибиною 2,5-3 м без проведення комплексу наукових археологічних досліджень з вивчення та фіксації пам’ятки. В результаті робіт забудовника знищено археолог

Будівельники нищать пам’ятку археології на Подолі. Забудовники вирили котлован розміром 800 кв. м, глибиною 2,5-3 м без проведення комплексу наукових археологічних досліджень з вивчення та фіксації пам’ятки. В результаті робіт забудовника знищено археологічний культурний шар з чисельними цінними об’єктами спадщини XII-XVIII ст.

Якщо в дії забудовників не втрутяться правоохоронні органи, вже цими вихідними пам’ятка археології буде знищена остаточно, адже забудовники ухиляються від отримання припису Головного управління охорони культурної спадщини щодо припинення будівельних робіт.

ГУ охорони культурної спадщини встановило порушення Закону України «Про охорону культурної спадщини» на будівельному майданчику по вул. Нижній Вал, 17 та вул. Житньоторзька, 8 А. Будівельний майданчик знаходиться на території пам’ятки археології місцевого значення «Культурний шар Подолу IX-XVIII ст.., археологічної зони і зони регулювання забудови першої категорії . Але своїми силами зупинити роботи управління не може.

Нищення історичного потенціалу Києва відбувається пришвидшеними темпами. Забудовники поспішають знищити унікальність столиці, а високопосадовці і силові структури, на жаль, дають на це мовчазну згоду.

Сьогодні я, як голова комісії Київради з питань культури і туризму,  звернувся до голови КМДА О.Попова та Прокуратури м.Києва з проханням дати доручення відповідним службам вжити заходів щодо припинення незаконних дій забудовника з метою недопущення знищення об’єктів археологічної спадщини та вжити заходів прокурорського реагування щодо притягнення до відповідальності винних. Що це дасть - залишається лише здогадуватися...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.