Структури КМДА ігнорують свого голову О.Попова. За згодою сторін?

28 вересня 2011, 13:21
Власник сторінки
журналіст
0
1242

Вже завтра київське комунальне підприємство «Київжитлоспецексплуатація» планує примусове виселення найстарішого в Україні Видавництва художньої літератури «Дніпро» за адресою вул. Володимирська №42 із залучанням силових структур.

Боротися з видавництвами за допомогою силових структур та ще й всупереч законодавству – це своєрідне ноу-хау київської влади, яка таким чином не лише виявляє зневагу до культурної спадщини, а й засвідчує свій правовий нігілізм та відверто демонструє, що вказівки керівництва – ніщо, коли йдеться про втрату комерційної вигоди.

Депутат зазначив, що відповідно до доручення голови КМДА О.Попова від 08.04.2011 передбачене врегулювання відносин між КП «Київжитлоспецексплуатація» та видавництвом «Дніпро» без виселення видавництва з даного приміщення, але, на жаль, на це доручення КП не відреагувало.  Або О.Попова просто ігнорують підлеглі йому структури, і йому терміново треба йти у відставку, або згадані структури виконують неофіційні вказівки голови КМДА, які не збігаються з офіційними.

Нагадую, що виселення видавництва не можливе відповідно до Закону «Про посилення захисту майна редакцій, ЗМІ, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок забороняється відчуження приміщень в яких перебувають згадані осередки». Але київська влада ігнорує не лише свого очільника, але і Закон.

Попередня спроба виселити видавництво відбулася в минулий четвер - 22 вересня.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.