Депутатів Київради - Перекупили? Налякали? Ваш варіант...

06 жовтня 2011, 06:44
Власник сторінки
журналіст
0
1288

У Київради є шанс зупинити скандальне будівництво на вул. Пирогова, 2. На сесію Київради 6 жовтня 2011 вдруге виноситься Протест прокурора Києва на рішення Київради, що давало дозвіл на будівництво житлового будинку з підземним паркінгом.

Минулої сесії для підтримки протесту Прокурора не вистачило лише 1 голоса.

Ситуація, що склалась навколо будинку по вул. Пиргова, 2 одна із найгостріших в Києві, а будівництво визнане незаконним. Але всупереч висновків експертів Київрада та КМДА не спромоглися прийняти достойного рішення на користь киян. Сьогодні у депутатів є шанс виправити ситуацію – підтримати протест Прокуратури, яка категорично проти будівництва на цьому місці.

Жителі прилеглої будинків напередодні минулої сесії заручились, як здавалось, підтримкою усіх фракцій, що обіцяли їм проголосувати за протест прокурора в сесійній залі. Але по факту за нього проголосувала лише опозиція у повному складі та деякі представники інших фракцій. Приміром, з пропрезидентської Партії Регіонів, яка налічує 10 депутатів - лише один. 

Я обов’язково після наступного голосування обнародую назви тих політичних сил і фракцій, які не підтримують вистраждане киянами рішення про заборону цього будівництва, щоб кожен в місті знав справжнє, а не медійне ставлення депутатів до вимог киян.

Нагадаю, забудовники вже знищили сквер та фонтан на місці майбутньої будівлі. Крім того, через будівництво руйнуються три пам’ятки історії, які знаходять поруч. Через це за ініціативи прем’єр-міністра М.Азарова у травні цього року була створена Тимчасова комісія з перевірки об’єктів, що будуються в центральній історичній частині Києва на відповідність державним будівельним та санітарним та екологічним нормам. Я входив до її складу. Комісія встановила, що будівництво житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями, приміщеннями соціальної сфери та підземним паркінгом на вул. Пирогова, 2 ведеться незаконно. 

Тому подальше будівництво технологічно неможливе та небезпечне в рамках наявного проекту, оскільки пов’язане з реальною загрозою нищівних деформацій та повного знищення найближчого житлового будинку за адресою Пирогова, 2 та прилеглих до нього трьох пам’яток архітектури.

Підтримка депутатами протесту прокуратури значно б прискорило процес зупинки будівництва. Але ж ніхто не знає поки, як проголосує більшість і які у неї інструкції щодо цього. Однозначно, що моя Форакція "БЮТ-Батьківщина", що має 10 голосів, знов підтримає протест. Але, як розумієте, цього мало...

P.S. Протест прокуратури підтримали БЮТ-Батьківщина, Удар Клічка, більшість фракції Народної Партії та секретар Київради Галина Герега - усього 27 депутатів. Нагадаю, минулого разу їх було 60. Перекупили? Налякали?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.