Київрада забере у Вищого господарського суду землю на Печерській площі?

19 жовтня 2011, 09:55
Власник сторінки
журналіст
0
1007

До порядку денного сесії Київради 27 жовтня 2011 року за моїм поданням, внесено проект рішення про відміну рішення Київради щодо надання дозволу на скандальне будівництво на Печерській площі.

П.5 рішення Києвради, що дозволило будівництво, передбачає недопустимість нецільового використання виділеної землі. А суд це, на жаль, робить.  На сьогодні забудовник порушує умови надання йому земельної ділянки: відповідно до рішення, земельна ділянка надавалась під реконструкцію з забудовою, а не під нове будівництво, як виявились по факту. До того ж , будівельний майданчик знаходиться не за адресою вул. Копиленка, 6, а безпосередньо на історичній Печерській площі.  

До того ж, будівництво свого часу дозволили, не провівши попередньо громадські слухання. А кияни категорично проти цього будівництва. Вже зібрано понад 10 тис підписів тих, хто вимагає припинити будівництво.

Безумовно, в даній ситуації Київрада повинна стати (але чи стане?) набік киян, як це вже зробила наша комісія з питань культури і туризму (саме ми підготували проект рішення про скасування попереднього рішення)), але в той же час необхідно вирішити проблеми суду щодо необхідного приміщення. Сподіваюсь, заборонивши будівництво на Печерській площі, київська влада надасть додаткові приміщення для комфортної роботи суду. Пізніше... Коли зможе... Якщо зможе... 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Киев
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.