Завтра капелу ім. Ревуцького викинуть на вулицю

31 жовтня 2011, 16:34
Власник сторінки
журналіст
0
1772

Завтра, 1 листопада 2011 року, приміщення будівлі-пам’ятки за адресою вул. Басейна, 1/2 А, де знаходиться Муніципальна академічна чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького, буде обтягнуте червоною стрі

76 співробітників капели разом з двома роялями, двома фортепіано, великою кількістю музичної апаратури та усіма меблями буде викинута зі свого приміщення на вулицю, через злочинну діяльність ТОВ «Тригліф», яке зруйнувало перекриття історичного будинку: 20.08.2011 року ТОВ «Трігліф» увірвались крізь незаконно прорізану у підлозі діру розміром у 3 м до приміщення Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.М.Ревуцького, чим перетворили пам’ятку, занесену до «Зводу пам’яток історії та культури України», в аварійну будівлю.

З проханням про допомогу капела сьогодні звернулась до мене, як до голови комісії Київради з питань культури. На жаль, я так і не зміг сьогодні зустрітись ні з ким з керівників міста, бо вони виявилися дуже заклопотаними. Тож, нічого не залишатися, як звертатися до громадскості, особливо до ЗМІ.

В даному випадку, вочевидь, йдеться про змову забудовника та київської влади. Судіть самі: товариство довело дерев’яні перекриття до аварійного стану, навмисно зруйнувало їх, вирізавши діру в перекритті, а тепер капелу намагаються виселити, але не з однієї пошкодженої кімнати, а з усього приміщення.

Звертаю увагу, що згідно з протоколу №70 від 12.10. 2011 постійної комісії КМДА з питань техногенно-екологічної та надзвичайних ситуацій однією з причин пошкодження матеріалу дерев’яного перекриття є порушення температурно-вологісного режиму в приміщеннях (воно тривалий час не опалювались, відносно висока вологість повітря обумовлена неодноразовими затопленнями підвальних приміщень), що говорить про халатне ставлення власників приміщення до нього.

В згаданому протоколі не зазначається про навмисне знищення частини міжповерхового перекриття ТОВом «Тригліф», що я розглядаю як спробу приховати відповідальність цієї компанії за стан будинку. 

Впевнений, що не йдеться про звичайні ремонтні роботи, а про авантюру під виглядом ремонтних робіт. Інакше б київська влада в судовому поряду покарала руйнівників історичної споруди, а під час проведення ремонтних робіт обмежилась тимчасовим переселення капели з однієї аварійної кімнати, а не з усього приміщення.

Нагадаю, я звертався до Міністерства внутрішніх справ з вимогою порушити кримінальну справу по ст. 298 за умисне незаконне пошкодження, руйнування, знищення будівлі–пам’ятки. А також до голови КМДА О. Попова з проханням надати доручення відповідним службам почати судовий процес проти власників приміщення першого поверху щодо руйнування пам’ятки з тим, щоб, згідно ст.21 Закону України «Про охорону культурної спадщини», забрати приміщення у недобросовісного власника і повернути його столичній громаді.

Відповідь від Міністерства так і не надійшла. Винними у руйнуванні приміщення капели і доведення цієї будівлі-пам’ятки до аварійного стану, КМДА визнала балансоутримувача будівлі - КП «Київжитлоспецексплуатація», яка тепер намагається виселити капелу.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.