Ще одна вулиця в Києві повторить долю Хрещатика

07 листопада 2011, 10:18
Власник сторінки
журналіст
0
1165

Через кілька днів, на сесії Київради, вул. Воровського повернуть історичну назву – вул. Бульварно-Кудрявська.

Нинішній Хрещатик з 1923 р. по 1937 р., називався вулицею Воровського. Пізніше, головній вулиці Києва повернули її історичну назву, а на честь більшовика Вацлава Воровського назвали вулицю Бульварно-Кудрявську.

Присвоєння та повернення історичних назв вулицям Києва, які мають стосування до української історії та подій у столиці, замість назв, що пов’язані з тоталітаризмом – особлива місія, яка покладається на нинішній політикум. На жаль, цей процес іде дуже повільно, і багато проектів рішень так і не стали рішеннями, бо їх або «провалювали» під час засідань Київради або взагалі не виносились до сесійної зали.

 За роки незалежності України профільні комісії КМДА та Київради напрацювали чимало необхідних повернень історичних назв, і цей процес, який  був завмер,  зважаючи на наближення Євро 2012, пожвавився.

На попередній сесії Київради вул. Танкову було перейменовано на вул. І. Сікорського. А найближчої сесії Київради в четвер, 10 листопада 2011 року, як вже повідомляли ЗМІ, окрім названого перейменування, очікується повернення історичної назви вул. Червоноармійській (вул. Велика Васильківська) та вул. Фрунзе (вул. Кирилівську).

Вулиця Бульварно-Кудрявська виникла в 30-ті роки XIX ст. від місцевості Кудрявець. Сьогодні вона пролягає від Львівської площі до пл. Перемоги і у верхній частині прокладена як бульвар.

 

 



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.