Київський дитячий Театр Опери і Балету Попов фінансує ще гірше, ніж Черновецьки

07 листопада 2011, 11:54
Власник сторінки
журналіст
0
1259

З проханням допомогти у розв’язанні проблеми театр звернувся до голови комісії Київради з питань культури та туризму.

400 працівників Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва вже невдовзі перестануть отримувати заробітну плату, якщо не станеться диво. Бюджетом Києва на 2011 рік передбачено недофінсування цієї статті витрат закладу культури на 2,2 млн грн. 

Муніципальні театри самі заробляють собі на життя. Єдина стаття, яку зобов’язане фінансувати місто – це заробітна плата працівникам. Але, як бачимо, цей обов’язок не є пріоритетом для київської влади.

Керівництво театру неодноразово звертало увагу чиновників КМДА на недостатність передбачених на 2011 рік коштів на заробітну плату, але дива не сталося – грошей не додали.. Але, депутат зауважив, що фінансування передбачене в бюджеті столиці на 2011 рік не лише є меншим, ніж фінансування не лише на 2010 рік, але й навіть меншим, ніж на кризовий 2009 рік.

При тому, що чиновники заявлять про підвищення заробітних плат в Україні, грошей для театру не додали навіть порівняно з нормативами 2010 року. Зменшення склало 834 тис грн. Це означає, що кожен працівник закладу в цьому році має планово недоотримати близько 2 тис грн.

Показники доходів від основної діяльності Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва за 3 останні роки збільшились втричі. Але, вони витрачаються на ремонт будівлі та нові постановки, адже можуть витрачатися на будь-які мотивовані витрати, окрім заробітної плати
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.