Сьогодні рейдери почали виселення капели ім. Ревуцького

08 листопада 2011, 10:14
Власник сторінки
журналіст
0
922

Погрози про виселення Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. М. Ревуцького лунали давно, але реальні дії почалися сьогодні вночі.

Нагада., 20.08.2011 року ТОВ «Трігліф» увірвались, крізь незаконно прорізану у підлозі діру розміром у 3 м. до приміщення капели ім. Л. Ревуцького, чим перетворили пам’ятку, занесену до «Зводу пам’яток історії та культури України», в аварійну будівлю.

В капелі ім. Л. Ревуцького давно підозрювали, що руйнація приміщення пов’язана зі спробою однієї з бізнес-структур, яка є власником частини будинку, захопити додаткову частину простору для себе.

Капела сподівалась на вирішення проблеми мирним шляхом і звернулась до влади (в комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київради (КМДА) з проханням внести корективи в протокол «Про технічний стан та умови подальшої експлуатації будинку на вул. Басейна, 1/2 А в Печерському районі м.Києва» у зв’язку з важливою інформацією. 

Влада не відреагувала на прохання капели. Таким чином, акти та висновки КМДА з обстеження будівлі-пам’ятки капела ім. Л. Ревуцького, призвели до того, що капелу виселяють. 

Пасивність, з якою чиновники КМДА реагують на проблему і ті дивовижні помилки, що є в згаданому протоколі можуть говорити про змову бізнес структуру з кимсь із КМДА.

Підставою для проведення протиаварійних робіт із заміни перекриття між антресольним та другим поверхом є Акт КП «Київспецжитлоексплуатація» Будівельної лабораторії, в якому немає ні натяку на аварійність саме цього перекриття. А також, Технічний висновок про стан конструкцій наданий інститутом «НДІпроектреконструкція», що не містить жодних розрахунків, цифр, коефіцієнтів, необхідних для визначення аварійності приміщення. У ньому містяться лише загальні фрази про погіршення стану міжповерхового дерев’яного перекриття між антрисоллю і другим поверхом на підставі візуального обстеження.

Cподіваюсь, що широкий розголос навколо виселення капели дасть підставу голові КМДА О. Попову, якщо він особисто не замішаний в цій афері, провести в КМДА кілька гучних звільнень.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.