Історичні назви повернуть вул., названим на честь керівників Січневого повстання

08 листопада 2011, 14:11
Власник сторінки
журналіст
0
963

Вулицям, названим в 1940 році на честь керівників кривавого антиукраїнського Січневого повстання 1918 року в Києві, Андрія Іванова та Олександра Анищенка, будуть повернуті історичні назви.

Це відбудеться на найближчій сесії Київради, 10 листопада, вулиці знов називатимуться – відповідно, провулок Бутишева та вул. Левандовська.

Самої вулиці Січневого повстання вже давно не існує, її було перейменовано у вул. Івана Мазепи, а пізніше, частина цієї вулиці у вул. Лаврську. Таким чином, сама подія - Січневе повстання більшовиків проти української влади – вже зникла з мапи Києва. А «герої» тієї події досі увічнені. Тепер, справедливість буде відновлено.

Важливим завданням для міста сьогодні є відновлення історичного обличчя Києва, в тому числі і в частині, яка стосується назв вулиць. На його думку, зараз, напередодні Євро 20121 це, як ніколи, актуально.

Провулок Бутишева - одна з давніх вулиць Печерська, іменована за прізвищем одного з домовласників - Бутишева з 1803 року. Левандо́вська вулиця з’явилась у 1869 року за прізвищем київського письменника і проповідника, вихованця Київської академії, протоієрея Софійського собору Іоана Леванди.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.