Гуманітарна рада м. Києва вимагає у Президента "вето" на мовний закон

09 листопада 2011, 15:14
Власник сторінки
журналіст
0
921

Коли саме з’явиться звернення, і коли воно потрапить до Президента - не відомо.

Громадська гуманітарна рада м. Києва на чолі з головою КМДА О. Поповим, підтримала мою ініціативу  щодо звернення Ради до Президента України В. Януковича з проханням накласти вето на законопроект № 6342 «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Метою звернення до Президента є вимога накласти вето на згаданий законопроект, який обмежує присутність української мови до 25% часу мовлення в ефірі, замість 50%, як це було раніше. Сподіваюсь, що Президент зважить на позицію нашої Ради.

В Києві існує чимало гуманітарних проблем: недофінансування культури, нищення історичних пам’яток, виселення мистецьких і культурних закладів. Але сьогодні, в День української писемності та мови, на засіданні Ради я говорив лише про одну проблему - про нове медійне законодавство, яке суттєво зменшує присутність української мови в теле- та радіоефірі. Втративши мову, ми втратимо і свою державу, і свою культуру.

Жоден член Громадської гуманітарної ради не виступив проти зазначеного звернення. Проект активно підтримали інші члени Ради: поет і Герой України І. Драч, тележурналіст і директор КДРТРК О. Савенко, історик і президент фонду «Пам’ять Бабиного Яру» І. Левітас.


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.