Зручність в обмін на тоталітаризм

10 листопада 2011, 13:49
Власник сторінки
журналіст
0
965

Київрада мала повернути історичні назви 9 об’єктам: восьми вулицям та одній площі, але депутати зняли питання з розгляд, мотивуючи це зручністю для киян.

Вулиці, належать не лише тим громадянам, які на них живуть. І  назви, пов’язані з тоталітарними «героями», це - ганьба для всього міста. Звичайно процес перейменування завдає певних незручностей деяким киянам, але ці незручності є своєрідною платою за те, щоб всі ми жили в місті без ознак тоталітарного спадку. Якщо для того, щоб позбутися прорадянських назв, потрібно пережити певні незручності, то це має зробити кожен киянин.

Депутат зазначив, що, на жаль, депутатська більшість в Київраді вважає, що уникнення одного походу в ЖЕК, для зміни прописки, для киянина важливіше ніж повернення історичних назв.

Жителі мого Києва готові витратити годину свого часу в ЖЕКу, ставлячы новий штампик у паспорті з відзнакою про зміну реєстрації,  для того, щоб жити не на Червоноармійській, а на Великій Васильківській, не на Фрунзе, а на Кирилівській. 

Нагадаю, на сесію Київради 10 листопада, виносився проект рішення про повернення історичних назв вул. Червоноармійській (Велика Васильківська), вул. Фрунзе (вул. Кирилівська), вул. Воровського (вул. Бульварно-Кудрявська), вул. Іванова (провулок Бутишева), вул. Анищенка (вул. Левандовська), вул. Аїстова (вул. Іпсіланті), вул. Вєтрова (вул. Назарівська), площі Фрунзе (пл. Петропавлівська), вул. Димитрова (вул. Ділова). Але зазначений проект рішення зняли з розгляду.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.