Театри урівняні з банками і супермаркетами

11 листопада 2011, 15:03
Власник сторінки
журналіст
0
775

Муніципальні театри та концертні заклади м. Києва сплачують за комунальні послуги на рівні комерційних організацій, а не як бюджетні установи.

Оскільки підпорядковані місту установи культури отримують з бюджету фінансування на виплату заробітної плати, то покриття видатків на комунальні послуги здійснюються переважно за рахунок власних надходжень.

Усі муніципальні заклади культури є неприбутковими установами. Замість отримання прибутків на них покладено велику соціальну місію - розвиток культури. Тому, як на мене, КМДА повинна з повагою ставитись до цієї місії.

 Як, наприклад, дитячі театри можуть сплачувати тарифи на рівні комерційної структури, якщо у них ціни на квитки менші в порівнянні з іншими театрами столиці? Додайте до цього постійне підвищення тарифів. Не дивно, що заклади культури опинилися в дуже скрутному становищі.

Що найпростіший шлях сприяти муніципальним закладам культури у місії розвитку культури – це прирівняти тарифи на комунальні послуги муніципальних театрів та концертних закладів до рівня тарифів бюджетних установ. 

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням дати доручення відповідним структурам підготувати необхідні документи для того, щоб в новому опалювальному сезоні театри та інші заклади культури розраховувались за комунальні послуги за найнижчими тарифами.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.