Будівельники лише довершують брудну роботу, розпочату київською владою

15 листопада 2011, 13:39
Власник сторінки
журналіст
0
1184

Скандально відоме будівництво на вул. Жилянська, 118 знищує сусідній будинок на вул. Жилянській, 120-Б, який є об’єктом культурної спадщини.

Будівництво порушує ряд будівельних норм: незважаючи на дозвіл Головного управління містобудування та архітектури зводити будівлю не більше 10 поверхів, на названому об’єкті збудована 17-ти поверхова споруда. Крім того, зараз, без будь-якої погоджувальної документації, забудовник розпочав розбирання покрівлі, стін та перекриття об’єкту культурної спадщини, який є муніципальною власністю.

Навіть, якщо новобудова була б п’ятиповерховою, вона все одно зруйнувало історичну споруду. Отже, самим дозволом на будівництво київська влада вчинила злочин проти історичної забудови столиці, а забудовники лише доробили брудну справу влади.

Хоча об’єкт культурної спадщини не є пам’яткою, але Закон «Про охорону культурної спадщини» охороняє всю культурну спадщину в тому числі й ту, що не пам’яткою.

Київська влада, на відміну від сусідніх країн, зовсім не дбає про збереження історичної неповторності нашого міста. Таке враження, що нові «скляшки» їм справді миліші ніж будинки XIX століття.

Можу поділитися досвідом міста Казані, яке готується до проведення Універсіади-2015. Там влада не лише забороняє руйнацію пам’яток, а й не допускає нищення сотень об’єктів культурної спадщини, які не є пам’ятками. Рішенням місцевої влади підтверджено, не лише пам'ятки, а ці (ніби безстатусні) будівлі створюють неповторний образ міста.

Будівництво на вул. Жилянська, 118 дозволено рішенням Київради від 24.10.2003 р. на земельній ділянці, якою користується ЗАТ «Концерн» ЕССЕ». Вимоги КП «Керуюча Дирекція» та КП ЖЕК «Ярославський» припинити незаконні дії забудовник ігнорує. Щодо більш радикальних дій проти забудовників київська влада поки що не вдається.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.