Мала опера може бути продана

16 листопада 2011, 13:33
Власник сторінки
журналіст
0
856

Орендар землі, на якій розташований Театрально-видовищний заклад «Мала опера», вже не перешкоджає діяльності культурного закладу, а вирішив купити історичну будівлю на вул. Дегтярівській, 5.

Я нічого не бачу поганого в тому, що театр та історичний будинок можуть стати приватними. Але, як показує досвід, всі кінотеатри, які були куплені приватними власниками, вже або знесені, або перепрофільовані. Безліч пам’яток, які знаходяться у приватній власності, навмисно руйнують їх власники. Весь досвід схожих проектів говорить про те, що вразі продажу історичний будинок та театр знищать.

ТОВ «Будхол», директор якого звернувся з відповідною пропозицією продати будівлю, є незаконним орендарем земельної ділянки, яку воно отримало з порушенням закону, оскільки, на ній знаходиться муніципальна власність: історичний будинок Малої Опери. Тому, я свого часу звернувся до прокуратури з проханням вжити заходів щодо незаконного виділення товариству земельної ділянки на вул. Дегтярівська, 5.


Крім того, за дорученням робочої групи з вивчення ситуації, що склалась навколо комунального закладу «Театрально-видовищний заклад культури «Київська мала опера», комісія Київради з питань культури та туризму готує документи на вилучення земельної ділянки площею 1,4 га для передачі її Малій Опері, адже без цього реконструкція театру не можлива.

Нагадаю, Мала Опера була створена у червні 2004 року з ініціативи славнозвісної оперної співачки Євгенії Мірошниченко. Повноцінної реалізації проекту досі не відбулося, оскільки земля під Малою оперою не належить закладу культури через, що неможливо здійснити реконструкцію приміщення. Будинок на Дегтярівській, 5 був збудований 1902 року. Його діяльність носила культурно-просвітницький характер.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.