В 2012 році київські театри посадять на хліб і воду

17 листопада 2011, 14:40
Власник сторінки
журналіст
0
1131

Наступного року в бюджет Києва закладається не 100% заробітної плати працівникам театрів, як це було завжди, а лише 80%.

Це очевидно  після ознайомлення з граничним обсягом видатків на 2012 рік, доведений Головним фінансовим управлінням КМДА Головному управлінню культури КМДА.

Київські муніципальні театри добре знайомі зі ставленням до них київського мера Черновецького, який публічно заявив, що Києву театри не потрібні. Але, на жаль, позиція КМДА мало чим відрізняється від мерської.

Ще недавно, київська влада, як власник театрів, реально допомагала їм: навіть фінансували нові постановки, у поточному ж році в бюджеті грошей знайшлося лише на заробітну плату. А в наступному, як говорять доведені цифри, навіть зарплата фінансуватиметься не повністю. 

Як результат, театри змушені будуть підняти вартість квитків на свої вистави, а значить зменшити соціальну функцію закладів культури, позбавивши доступу на спектаклі найбідніші верстви киян. Недофінансування культури - моральний злочин проти міста. Театри легко зруйнувати, але жоден із зруйнованих театрів так і не зміг відновити свою роботу. На жаль, нинішня владна київська команда не виявляє поваги до культури, все більше ускладнюючи життя митцям і закладам культури. 

Граничні обсяги видатків на 2012 рік – не офіційний документ, а лише чернетка бюджету. Сам бюджет 2012 буде прийнято напередодні Нового Року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.