Голодомор

26 листопада 2011, 08:09
Власник сторінки
0
4237

Сьогодні страшна дата

"...Мирон Данилович, як засуджений на шибеницю, білий, стояв під стіною проти вікна. Була мить - йому здавалося: вхопить сокиру з підпіччя і розвалить голову розпорядчикові, бо так ограбував хату, що дітей нагодувати нічим...
 "Це - не те, що злодії, ті, коли доберуться, дорожче і краще візьмуть, а решту тобі зоставлять; ну, влада ж кругом обдира!"
 Що буде? В хаті п'ять ротів - як прогодувати?.. Жінка метнулася віднімати хлібину. - Це ж дітям - навіщо берете?"
Василь Барка "Жовтий князь"

Сьогодні страшна дата - День пам'яті жертв Голодомору. 

Уявіть собі, що до вас в квартиру, будинок чи гуртожиток завітав податковий інспектор, якому дали установку забрати все їстівне з вашої оселі. Все! Від шматка сала і до торічної квасолі...

Це страшно. Штучний голод, який створила радянська влада мав на меті лише одне - втихомирити українців та повністю "примирити" їх з новою ідеологією. Таким чином людям наочно показували в чому відмінність та переваги колгоспів від "куркульського способу життя". 

В цьому році влада вирішила не фінансувати на державному рівні проведення заходів, присвячених Пам'яті жертв Голодомору, вирішивши, мабуть, що 12 мільйонів на рекламу Євро2012 - більш важлива справа.  

Друзі, з цією владою все давно зрозуміло. Від тих, хто плутає слова "геноцид" із "генофондом" та сліпо наслідує московську позицію стосовно того, що Голодомору 32-33 років не було, чекати вшанування пам'яті загиблих не доводиться.

Але ми самі здатні вшанувати пам'ять закатованих українців, запаливши у своєму вікні свічку. Свічку пам'яті, яка не згасає.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.