Київські театри працюватимуть цілодобово?

09 грудня 2011, 13:32
Власник сторінки
журналіст
0
668

За новою Стратегією Києва до 2025 року київська влада відмовилася від ідеї побудови у Києві 130 нових музеїв та 40 нових театрів, як це було передбачено в проекті Стратегії від 31 травня 2011 року.

В теперішньому варіанті Стратегії не прописано будівництво жодного нового театру.

Сьогоднішній новий варіант Стратегії передбачає збільшення відвідувань театрів з 1 млн. 100 тис до 3 млн. 700 тис. в рік, тобто майже в 3,5 рази.

Зараз наповнення залів театрів під час вистав складає приблизно 90%. При цьому частина відвідувачів дивляться вистави благодійно.

За рахунок чого відбудеться принципове збільшення відвідувачів, я чесно кажучи, не знаю, адже в такому разі необхідно відкривати нові і нові театральні зали або проводити вистави в театрах не один раз на день, а 2-4 рази. В такому випадку театри працюватимуть цілодобово. 


Припускаю, що на сьогодні збільшення аудиторії в театрах можна передбачити лише за рахунок введення в експлуатацію багатьох нових майданчиків. Але, сьогодні реально говорити лише про 3  них: це - Театр на Подолі на Андріївському узвозі, це обіцяний театр на даху в Київській опереті та оновлена Мала опера, хоча реконструкція цього закладу культури, поки, під питанням.

Нагадаю, «Стратегія розвитку міста Києва до 2025 року» у кінцевому варіанті буде винесена на розгля депутатів Київради на сесію Київради 15 грудня 2011 року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.