ГРОЗУ "дістав" куций київський бюджет

09 грудня 2011, 14:38
Власник сторінки
журналіст
0
1103

Я не дивуюся, що і на рівні держави ВВП ніби-то росте на 5% у рік, «регіональні» олігархи багатшають на 50% у рік, а народ біднішає, хто на 10%, хто на 20%, хто, як олігархи, на 50%.

Я, як Координатор Громадського Руху Опору «Звільни Україну!» (ГРОЗА) разом зі своїми колегами здивований нестачею коштів в міському бюджеті, адже за словами голови КМДА О. Попова київська влада повернула у власність міста 1700 гектарів землі, розданої Л. Черновецьким.

Кому повернуто? Оце й не зрозуміло: землю повертають, а міська казна порожня. 

За словами влади столиці повернуто 1700 га, це 170 000 соток, де кожна сотка в середньому, як говорять експерти, коштує 150 тис. грн. (ціна землі в центрі Києва офіційно доходить до 4 тис. за кв. м.). Відповідно до підрахунків в грошовому еквіваленті місту повернули близько 26 млрд. грн. Бюджет Києва на цей рік з урахуванням не повного виконання складе приблизно 13-14 млрд. грн. 

Таким чином, О. Попов нібито повернув Києву близько 2 річних бюджетів. Молодець! Тільки що з того киянам? Де користь для міста? Ці віртуальні гроші переклали з кишені «черновецьких» в кишеню «поповських» - повз місто? Як це відчула столиця? Може, за ці гроші побудували театр, музей чи підвищили зарплати? Ні! Просто оголосили про черговий успіх. Бюджет на цей рік недовиконаний, а на наступний немає грошей взагалі ні на що, крім куцих зарплат.

Я не дивуюся, що і на рівні держави ВВП ніби-то росте на 5% у рік, «регіональні» олігархи багатшають на 50% у рік, а народ біднішає, хто на 10%, хто на 20%, хто, як олігархи на 50%.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.