Скорочувати треба не тільки чиновників, а і повноваження КМДА

13 грудня 2011, 10:14
Власник сторінки
журналіст
0
828

Саме за рахунок дерегуляції діяльності муніципальних підприємств і установ та спрощення ведення підприємницької діяльності можна домагатися оптимізації діяльності виконавчого органу Київради (КМДА).

Це підказка голові КМДА Олександру Попову щодо його планів скорочення штату чиновників і головних управлінь КМДА.

Керуватися в своїй діяльності установи і підприємства – і приватні, і муніципальні – мають рішеннями ВР та Київради, а також постановами Уряду, а не вказівками чиновників профільних управлінь. Регулювання, прозорість і спрощення – головні античиновницькі гасла. Окрім того, необхідно чітко відокремити, які повноваження є виконавчими, а які установчими. 

Ті рішення, що стосуються регламентування діяльності міста, повинні готуватися і розглядатися Київрадою спільно з виконавчим органом, оскільки вони для Києва є своєрідними законами. Якщо закони, підзаконні акти, рішення Київради та інші установчі документи, які формують поле для діяльності підприємств і установ, відпрацьовані правильно, то потреби в додатковому ручному управлінні процесами з боку чиновників не існує.

А це, означає, що КМДА повинна не «стягувати» на себе повноваження з миру по нитці, а навпаки роздавати їх.

Поки О. Попов цього не зрозуміє, будь-яке скорочення штату чиновників лише ускладнюватиме діяльність КМДА, бо функцій ставатиме дедалі більше, а виконавців – дедалі менше.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.