Шлях до скорочення чиновників – прозорість в роботі влади

15 грудня 2011, 18:14
Власник сторінки
журналіст
0
887

ажливим фактором збільшення ефективності роботи КМДА та економії бюджетних коштів може стати перехід на електронний обіг документів.

Електронний обіг документів і вільний доступ до них через Інтернет зробить діяльність київської влади не лише прозорою, але й зменшить кількість інформаційних запитів киян щодо певного рішення Київради чи розпорядження КМДА. Це в свою чергу зекономить робочий час працівників управлінь, які сьогодні значну частину своїх зусиль спрямовують на підготовку відповідей громадянам.

Відповідно до Закону про доступ до публічної інформації співробітники управлінь змушені відповідати на інформаційні запити громадян в авральному порядку, що відволікає їх від іншої роботи. 

Крім того, влада зекономить чимало паперу, відмовиться від множильного цеху та принтерів. А найголовніше – пам’ятатиме, що кожне рішення навіть на етапі підготовки, бачитимуть кияни та журналісти. Переконаний, що в таких умовах чимало злочинних рішень, які вже прийняті, ніколи б не з’явились.


Прозорість діяльності – найкращий інструмент на шляху до високої ефективності влади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.