Кияни прямо зараз можуть стати свідками знищення пам’ятки

16 лютого 2012, 22:12
Власник сторінки
журналіст
0

Поруч з Софєю

Сьогодні почали руйнувати історичний будинок-пам’ятку архітектури на вул. А. Тарасової, 4 біля готелю Hyatt, який пережив пожежу (підпал?) кілька місяців тому. Цьому будинку 105 років. У збірці пам′яток історії та культури України споруда 1909 року характеризується як яскравий приклад стилю модерн у Києві, що має значну історичну, архітектурну та художню цінність. Вже на початку ХХ століття тут були центральне опалення, каналізація та ліфти.  

На мою думку Київ – це єдине місто в світі, де можна стати очевидцем знищення пам’ятки. Не цивілізовані країни вже знищили всі пам’ятки своєї держави, цивілізовані охороняють їх як зіницю ока. В Києві ж пам’яток ще багато і нищать їх систематично.

Нагадаю, що згаданий будинок горів на початку літа. Кримінальну справу не відкрито, хоча, як на мене,  мав місце  навмисний підпал. А це - ст. 298 КК. Я особисто звертався в слідці органи, але... Самі розумієте, які гроші можна отримати з вільної ділянки в такому місці... 

Власники будівлі звернулись до Головного управління охорони культурної спадщини з проханням дозволити знести пам’ятку, яке, певно, такий дозвіл дало... Тож, процес "добивання" унікального будинку вийшов на фінішну пряму!  Поспішайте  глянути на нього хоч одним оком, бо буде пізно...

 





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.