Біля вертолітного майданчика на Парковій алеї зведуть два будинки?

01 березня 2012, 10:37
Власник сторінки
журналіст
0
1610

На схилах Дніпра вздовж Паркової алеї між стадіоном «Динамо» та майбутнім вертолітним майданчиком планується будівництво двох шестиповерхових житлових будинків.

Я особисто бачив ці дві «плями» в плані робіт по створенню пішохідної зони схилами вздовж Дніпра. Ці будинки не входять до цього плану робіт, але вони були позначені як такі, що мають дозволи на будівництво.

Територія дніпровських схилів вздовж Паркової алеї м. Києва відноситься до особливо цінних земель – земель історико-культурного призначення, оскільки розташовується на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпро» (наказ Мінкульту від 03.02.10 №58/0/16-10). А значить ця територія не підлягає забудові.

Я звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою надати інформацію: коли, кому та на яких підставах були виділені земельні ділянки для будівництва двох шестиповерхових будинків на Парковій алеї і чи були погоджені ці проекти будівництва. А також до Прокуратури з проханням перевірити законність надання земельних ділянок та видачі дозволів на згадане будівництво.

Мало того, що всупереч законодавства була виділена земельна ділянка для будівництва вертолітного майданчика, що зруйнувало цілісність панорами вздовж Дніпра - чим занепокоєний навіть Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - то тепер, якщо поруч із ним з’являться ще й два будинки, схили втратять будь-яку історичну та екологічну цінність. Їх просто не стане.

Нагадаю, земельна ділянка для будівництва вертолітного майданчика була виділена 28 грудня 2010 року рішенням Київради про передачу земельної ділянки площею 2,18 га на Парковій дорозі м. Києва у Печерському районі ТОВу «Амадеус КО» для будівництва та обслуговування об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури.

Боротися з новою забудовою, певно, можливо лише публічним тиском: я дуже розраховую на те, що ця інформація буде належним чином поширена і відкоментована, що змусить владу переглянути перспективи сзилів. тим паче, що будівництво поки, на щастя. не почалось.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.