Аскольдову могилу послали сімома колами пекла

02 березня 2012, 10:58
Власник сторінки
журналіст
0
1367
Аскольдову могилу послали сімома колами пекла

Майже за Данте

Церква Святого Миколая на Аскольдовій могилі не може отримати дозволи для проведення комунікацій до храму через статус дніпровських схилів як особливо цінних земель.

Цю проблему озвучив представник храму під час круглого столу на тему: «Стан і перспективи збереження пам’яток культурної спадщини, які передані або орендуються релігійними громадами», ініційованого постійною комісією Київради з питань культури та туризму., яку я очолюю.

Як будувати вертолітний майданчик, то дозволи для будівництва і відведення землі на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення видаються легко і просто, а коли до пам’ятки треба провести комунікації, щоб храм міг підтримувати у приміщенні сталу температуру, бюрократична машина відправляє священиків для отримання необхідних дозволів сімома колами пекла. Я волів би, щоб було навпаки: щоб пам’яткам сприяли і всіляко допомагали у їх збереженні, а для будівництва адміністративних і комерційних споруд в центрі міста ставились всі можливі законні перепони. Тільки так ми можемо зберегти унікальність Києва».

Ми звернулись до голови КМДА О. Попова з проханням надати профільним службам вказівку сприяти терміновому вирішенню цієї проблеми, але чи буде толк? Можливо, хоч  готуючись до виборів мера, О.Попов зважить на проблеми пам'ятки, щоб продемонструвати турботу про місто?

 Нинішня Церква Святого Миколая на Аскольдовій могилі збудована у 1809 році. До неї культові споруди існували на цьому місці починаючи з ХІ століття і з самого початку усі вони носили ім'я Святого Миколая. На початку 1990-х рр. церква була передана релігійній громаді греко-католицької церкви. Нині це діючий храм, який у 2001 році відвідав Папа Іван Павло ІІ під час свого апостольського візиту в Україну.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.