Охоронці пам’яток розробили свою "Cтратегію" на противагу Попову

12 березня 2012, 08:12
Власник сторінки
журналіст
0
690

На відміну від "Стратегії Києва", яка по суті нищить пам’ятки, була створена "Стратегія збереження культурної спадщини м. Києва".

Це сталося на виконання рішень спільного засідання Колегії Бюро Українського національного комітету ICOMOS, Головної та Київської міської рад Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, де розглядалось питання «Про сучасний стан, проблеми та основні напрямки пам’яткоохоронної діяльності громадськості зі збереження і охорони культурної спадщини м. Києва». 

 Турбуватись про місто повинна влада, але з якихось дивних причин вона, володіючи фінансовими і кадровими ресурсами, швидше нищить місто, ніж охороняє його. А захистом столиці займаються громадські і міжнародні організації.

Серед об’єктів, що найбільше турбують експертів обговорювались Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Національний заповідник «Софія Київська», Національний архітектурний музей «Київська фортеця» та Державний історико-архітектурний заповідник «Стародавній Київ».

Відтак стосовно заповідника «Стародавній Київ» експерти наполягають на відновленні статусу заповідника як окремої юридичної особи.

Зараз, коли заповідник немає статусу юридичної особи, влада розбазарює його землі, що руйнує історико-культурне середовище Подолу. Типовий приклад - те що відбувається на Андріївському узвозі.

Крім того, експерти наголошують на необхідності розробити план організації території заповідника, забезпечити фінансування робіт з реставрації, консервації, пристосування, ремонту пам’яток та об’єктів культурної спадщини. Але цього без участі КМДА та Київради не зробити, а чи візьмуться вони за таку роботу?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.