Польський поет може постраждати від зухвалості української влади

14 березня 2012, 06:14
Власник сторінки
журналіст
0
762

їй навіть в голову не приходить, що громадяни хочуть знати, що діється в місті...

Я наголошую на необхідності виділення Київрадою земельної ділянки для встановлення пам`ятника польському поетові Юліушу Словацькому до його встановлення. Кияни повинні знати що робиться в середмісті. А поки  інформація про те, що частину території біля костелу Св. Миколая на вулиці Червоноармійській огородили будівельним парканом викликає лише обурення.

Як мені відомо там встановлюється пам`ятник Словацькому. Тобто це не нова висотка чи офісний центр... Але... Чому б владі не пояснювати киянам, що робиться. Крім того, проходити процедуру, як це і має бути: спочатку виділят землю для будівництва, а тотім будувати, а не узаконювати об'єкти заднім числом...

Історія  події така: Україна і Польща домовилися про обмін пам`ятниками Шевченка і Словацькому. Пам`ятник Шевченку давно вже стоїть, а Словацькому - ні. Але в даному випадку наша влада вчинила, не порадившись із громадськістю, і тому дуже багато обурених громадян до мене звертаються. З одного боку - безумовно потрібно вирішити, щоб пам`ятник Словацькому був поставлений, з іншого - треба було запитати киян і в законному порядку відвести землю.

Місто робило кілька спроб встановити пам`ятник на вулиці Костьольній, біля костьолу Св. Олександра, але громадськість виступила проти.

Було кілька спроб поставити цей пам`ятник на вулиці Костьольній, біля костьолу Св. Олександра, але громада була проти. В цей раз громадськість ніхто не запитав. Вони не проти встановлення пам`ятника Словацькому, просто не всі знають, хто такий Словацький.

Встановлення пам`ятника потрібно було винести дане питання на громадське обговорення і провести пропагандистську і просвітницьку роботу серед городян, які після таких заходів лояльно б поставилися до встановлення пам`ятника польському поету.

Юліуш Словацький народився 4 вересня 1809 року в Кременці, в той час Подільська губернія, Росії, зараз - Тернопільська область, помер 3 квітня 1849 в Парижі (Франція). Польський поет і драматург зараховується до найбільших польських поетів епохи романтизму поряд з Адамом Міцкевичем.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.