На Андріївському узвозі розпочали будівництво гігантського офісного центру

14 березня 2012, 13:21
Власник сторінки
журналіст
0
868

Територія забудови на земельній ділянці площею 1 га становитиме 52 тис. кв. м (що відповідає за обсягом 20 скандальним торговим центрам на метро Театральна (так званий Музей історії Києва).

В дворі Київського академічного театру «Колесо» на вул. Андріївський узвіз, 8 за 30-40 м від будівлі театрального закладу на території фабрики «Юність» почались будівельні роботи. Театр побоюється, що це призведе до руйнування будівлі закладу культури. Про це повідомив колектив театру «Колесо». 

Коли влада оголосила про реконструкцію Андріївського узвозу я попереджав, що насправді йдеться про намагання змінити старі слабкі комунікації на більш потужні, щоб потім на узвозі та навколо нього мати можливість звести офісні, готельні та торговельні центри, знищивши Андріївський узвіз як мистецьку вулицю. 

Як повідомлялось раніше столичне ТОВ «Андріївський Плаза» має намір побудувати офісний центр класу А з торговою зоною і підземним паркінгом на 466 машин на місці колишньої фабрики «Юність» на ділянці між вулицями Боричів Тік, Фролівська і Андріївський узвіз.

Це будівництво, зокрема підземного паркінгу, підвищить рівень ґрунтових вод, що завдасть шкоди навколишнім пам’яткам та об’єктам культури (в тому числі і театру «Колесо»). А будівництво офісного комплексу загалом перетворить спокійний квартал подільської периферії на завантажену транспортом вулицю. У комплексі розміститися 36 тис. кв. м. офісних приміщень, близько 10 тис. кв. м. торгових і 11 тис. кв. м. займе паркінг. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.