Оголошую конкурс на заміну Леніна

19 березня 2012, 15:10
Власник сторінки
журналіст
0
824

Одразу чотирьох

Кияни та гості столиці знають про пам’ятник В. Леніну на Бессарабській площі, але мало хто знає про те, що в Києві до того ж існує 4 вулиці пов’язані з ім’ям В. Леніна. В зв’язку з цим голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець планує до Дня народження вождя (22 квітня 2012 року) подати в комісію з питань найменувань та пам’ятних знаків виконавчого органу Київради (КМДА) пропозиції щодо перейменування згаданих вулиць.

Тому я звертаюся до киян з проханням надати на адресу постійної комісії Київради з питань культури та туризму  пропозиції щодо перейменування вулиць, які пов’язані з іменем Леніна.

Звичайно, це видається дивним, що в Києві так багато вулиць Леніна, але це об'єктивна реальність, яка потребує термінового втручання. В. Ленін ніколи не бував в Києві, ніколи не приймав рішень на користь Києва. Якщо взяти за основу тільки це, не наголошуючи на інших «діяннях великого вождя», то в топоніміці м. Києва назви вулиць з його ім’ям не доречні».

Вул. Леніна існують:

- в Дарницькому районі, мр-н Бортничі;
- в Деснянському районі, с. Троєщина;
- в Солом’янському районі, мр-н Жуляни;
- вул. Ленінська в Святошинському районі.

Безумовно, В. Ленін сьогодні – це не найактуальніша проблема, але для того, щоб це питання вирішилось коли-небудь, його треба починати вирішувати зараз. Адже, якщо почати процес перейменування вулиць вже сьогодні, то реальне перейменування відбудеться не раніше ніж через рік-два.

На мою думку нові назви вулиць Києва повинні бути пов’язані або з історією міста і мати прив’язку до тієї місцевості, де знаходиться вулиця, або з видатними іменами (подіями) української історії та культури.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.