Яким буде «президентський вертолітний майданчик» не знає навіть Головархітектура

20 березня 2012, 09:04
Власник сторінки
журналіст
0
808

Якщо наш прогноз підтвердиться, то я від імені комісії готуватиму відміну відповідного рішення Київради, звертатимусь в Прокуратуру з вимогою провести розслідування та покарати винних.

Проект будівництва «Президентського вертолітного майданчика» на Парковій алеї не бачив навіть головний архітектор Києва С. Целовальник. Забудовник не надав Головному управлінню архітектури закінченого проекту будівництва. А до попереднього в управління були зауваження.

Про це стало відомо на першому засіданні Тимчасової контрольної комісії Київради щодо вивчення ситуації, яка склалася навколо забудови Паркової алеї у м. Києві, яку я очолюю.

Тобто, що за об’єкт будується на схилах Дніпра знають лише забудовники. Так званий «вертолітний майданчик» візуально більше схожий на торгово-розважальний комплекс, а не на дорогу чи міст, хоча земля колишнього лучного поля відводилася під будівництво транспортно-інфраструктурного об’єкту.

Цілком можна припустити, що незаконно виділена земля використовується ще й не за призначенням. Адже земля для будівництва торгово-розважальних комплексів виділяється виключно шляхом проведення аукціонів. Без проведення аукціону земля надається у випадку будівництва транспортно-інфраструктурного об’єкту. В даному випадку ця норма могла бути використана забудовниками, щоб уникнути аукціону і зекономити на витратах.

Крім того, земля цільовим призначенням «торгово-розважальний комплекс на Парковій алеї» ніколи не була б виділена. «Потрібен був потужний політичний дах. Таким дахом став «вертолітний майданчик». 

Територія дніпровських схилів вздовж Паркової алеї м. Києва відноситься до особливо цінних земель – земель історико-культурного призначення - оскільки розташовується на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпро» (наказ Мінкульту від 03.02.10 №58/0/16-10). А значить ця територія не підлягає забудові.

Якщо наш прогноз підтвердиться, то я від імені комісії готуватиму відміну відповідного рішення Київради, звертатимусь в Прокуратуру з вимогою провести розслідування та покарати винних.

На наступному засіданні тимчасова комісія отримає необхідні документи для того, щоб пересвідчитись чи насправді забудовник порушує рішення Київради по згаданому об’єкту.

Нагадаю, земельна ділянка для будівництва вертолітного майданчика була виділена 28 грудня 2010 року рішенням Київради про передачу земельної ділянки площею 2,18 га на Парковій дорозі м. Києва у Печерському районі ТОВу «Амадеус КО» для будівництва та обслуговування об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.