Андріївській узвіз зачищають остаточно...

26 березня 2012, 12:49
Власник сторінки
журналіст
0
839

Ще один будинок з арт-майстернями піде з молотка?

Комісія Київради з питань культури та туризму, яку я очолюю,  не підтримала ідею Головного управління комунальної власті Києва продати забудовнику разом з будинком творчі майстерні Національної Спілки художників на вул. Андріївський узвіз, 36 –А. 

На засіданні комісії представники ГУ комунальної власності повідомили, що художникам Спілки, які мають майстерні в зазначеній будівлі, були запропоновані альтернативні приміщення в інших районах Києва.

Безумовно, забудовники можуть домовитись з кількома художниками, дати їм гроші чи нові майстерні, і відселити їх подалі від узвозу. Але це не справа кількох художників, у яких, як і в кожного з нас, може не вистачити сил боротися, Андріївський узвіз – це справа всього міста, унікальна мистецька вулиця, яку влада намагається перетворити у фешенебельний торгівельно-офісний центр. Хтось спитав киян, чи згодні вони втрати останній комплексний осередок культури у Києві?

Зазначене звернення управління щодо включення до Програми приватизації комунального майна територіальної громади Києва на 2011-2012 роки шляхом продажу на аукціонах, за конкурсом нежилих приміщень на вул. Андріївський узвіз, 36 –А, вже розглядалось на засіданні комісії Київради з питань власності, за рішенням якої питання було направлене на розгляд комісії з питань культури та туризму для надання висновків і пропозицій.

Коли влада каже, що на Андріївському узвозі все буде добре, кого вона має на увазі? Ще не закінчилась перемогою боротьба громадськості з забудовниками щодо будинку з майстернями на Андріївському узвозі, 18, як влада втягує нас у війну за майстерні в будинку на Андріївському узвозі, 36. Чиновники хочуть перевірити чи вистачить у громади сил на безперервну боротьбу?


Днями (в тому числі і за моєї участі) відбудеться прес-конференція присвячена темі Андріївського узвозу: «Андріївський узвіз гине: експертизи, думки та коментарі». Про дату і час проведення буде повідомлено.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.