Чи можна знести Києво-Печерську Лавру, якщо монахи погодяться на переселення?

29 березня 2012, 16:25
Власник сторінки
журналіст
0
924

Все ж чесно, усі будуть задоволені - і монахи, і забудовники...

Забудовники домовляються з художниками Андріївського узвозу, щодо відселення митців подалі від історичної вулиці, задля того, щоб на місті майстерень побудувати офісний центр.

Про це мені стало відомо з листа-відповіді ГУ МВС України в м. Києві на запит  щодо законності приватизації приміщень на Андріївському узвозі.


Подільським райуправлінням ГУ МВС України в м. Києві відмовлено в порушенні кримінальної справи щодо приватизації приміщень, не зважаючи на те, що вона була проведена з очевидними порушеннями. Крім того в листі зазначається, що нині готується укладання мирової угоди між Національною Спілкою художників України та ТОВ «Авіантбуд» (яке нібито є власником приміщення) про створення нової виробничої майстерні в Художньому комбінаті на вул. Васильківській, 32, який належить Спілці.


Якщо чиновникам і забудовникам вдасться купити художників, то це означає, що так само може статися й з ченцями Києво-Печерської Лаври. Забудовники домовляться про їх виселення, Києво-Печерську Лавру знесуть і на її місті побудують новий житлово-офісний центр. Насправді збереження Андріївського узвозу не залежить від позиції художників, так само як і не залежить від позиції монахів збереження Лаври.

У 2007 році приміщення на вул. Андріївський узвіз, 18 було продане приватним структурам, всупереч праву Спілки художників, як орендаря, викупити цю будівлю, реконструкцію якої готові були здійснити інвестори. Художники боролися за свої права у судовому порядку, оскільки продаж будівлі здійснено незаконно та всупереч інтересам міста. 

Якщо влада й забудовники навіть домовляться з художниками, то ми, кияни, все одно не дамо реалізувати плани забудовників - перетворити мистецьку вулицю на офісний центр. Адже художники такі само люди і можуть продатися «за гречку», як і бабусі.

Нагадаю, дане приміщення Спілка орендує з 1982 року, в майстерні працюють 18 художників. Згідно з орендною угодою, художники можуть перебувати у приміщенні до реконструкції будівлі, плану і затвердженої документації якої ще навіть не існує.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.