Кличко: план влади чи влада плану?

01 квітня 2012, 10:54
Власник сторінки
журналіст
0
1519

Кличко хоче бути не чорно-білим?

Вчорашню заяву Клічка на 5 каналу можна було б вважати першоквітневим жартом, що прозвучав зарано. Ось як це подає "ЛБ":

Лидер партии "УДАР" Виталий Кличко не видит смысла во вхождении своей партии в объединение оппозиционных сил "Комитет сопротивления диктатуре". "В КОД ("Комітет опору диктатурі") вступать я в настоящий момент не вижу смысла, потому что (деятельность) некоторых партий, которые находятся в КОДе... идет вразрез нашей программе", - заявил Кличко. При этом он отметил, что "УДАР" остается оппозиционной партией и согласовывает свои действия с "Комитетом сопротивления диктатуре". "А такого, чтобы перекрасить мир в черный и белый цвета, как делает это на сегодняшний день оппозиция, это путь в никуда", - добавил политик. Он также подчеркнул, что оппозиционные партии не должны бороться друг с другом.

Журналісти чітко виокремили головні тези:

1.Кличко опозиція, тому опозиція не повинна з ним боротися.

2. Серед опозиції є деякі партії, які не влаштовують Кличка, тому він не хоче об'єднуватись. 

3. В світі чорного і білого, в світі добра і зла (за Біблією) Кличко хоче кольору.

Як бачимо, все крутиться навколо одного й того ж: ОПОЗИЦІЙНОСТІ. Клічко має називати себе опозиційним, бо

- опозиція має суттеву підтримку в суспільстві, тому краще  не сподіватися на провладний електорат, який однак забере ПР, а боротися за усіх інших. Дехто говорить, що люди розділені на 3 частини - за владу, проти неї, ті що не визначились. Але світ чорно-білий: усі виборці дідячться не на 3, а на 2 частини: ті, що голосують за тебе і ті. що за тебе не голосують За голосами тих, хто проти і тих, хто утимався мандати не визначають.

- критика з боку опозиції дієвіша і суттєвіше, ніж критика з боку влади, знижує рейтинг .Таким чином, головне уникнути критики з боку опозиції. І головна задача Кличка - найдовше відтягнути той момент, коли опозиція почне його критикувати. У відповідь, щоб довести його опозиційність, це має почати  робити і влада, тоді УДАР попаде під перехресний удар, а Віталію цього б не хотілося. Йому б хотілось, щоб йому усі сприяли, сподіваючись на нього, як на майбутнього партнера. Але так не буде, адже тоді  вийде як з іншими опозиціонерами - Ляшко і Королевською, коли опозиція їх "розмазує", а влада створює максимум умов. Чи потрібна УДАРУ така ситуація? Зрештою, йомовірно, що Ляшко, Королевська, Гриценко і Ющенко створять свій  КОД - комітет обслуговування диктатури.Дехто з них вже говорить про це. Але поки не час дій.

- Ідея третьої сили не нова. В неконфрантаційних суспільствах таке трапляється, а в нашому це неможлливо. Кожен має чітко сказати - ти за Януковича чи проти. Якщо "За", то маєш повторити вектор Тигипка в бік ПР, якщо проти - вектор Самооборони та Фронта змін в бік Батьківщини. Якщо ти вдаєш, що є інший вектор, то ти або або маєш помилковий план подолання влади, або влада розробила точний план подолання тебе.

- Ну і останнее: Чому Віталій зробив цю заяву зараз? Міг же ще потягнути кота за хвіст! Я не знаю. Але версією поділюсь: Кажуть, Віталій пообіцяв не балатуватися на мера Києва. Але виходячи з політичних реалій. він не може цього зробити - мусить. Ймовірно, політтехнологи знайшли вихід: ВІТАЛІЙ НЕ БУДЕ БАЛАТУВАТИСЯ ЯК СПІЛЬНИЙ КАНДИДАТ ВІД ОПОЗИЦІЇ. Тобто, це ніби-то і є виконання обіцянки... А балатуватись в морі інших опозиціонерів - хороший привід гарно програти і звинуватити інших...

Але це не опозиція відмовилася підтримувати Кличка, це він сам відмовився бути з опозицією. А це дві великі різниці, як кажуть в Одесі.

Клічко - не політик. Він цілком може помилятися в політичних тонкощах. В фільмі "Кличко" чітко демонструвалась природня прямолінійність Віталія. Фільм хороший і я повірив, що Віталій впертий і прямолінійний. Тож, він цілком може не знати, яку мету переслідують промоутори, виводячи його на ринг проти того чи іншого спортивного чи політичного опонента. 

Свою мету я бачу в тому, щоб пояснити Віталію, якого я хочу бачити в реальній опозиції, його команді і його потенційним виборцям, що насправді відбувається. Впевнений, команда (чи її впливова частина) й так все знає, але при цьому водить за носа Віталія і виборців.  

Чи Віталій все ж політик? І все це розуміє? і сам бере участь в цій "тонкій" грі?

P.S. Про те, які партії в КОДІ подані і чому УДАР не хоче з ними об'єднуватися. Про ціну компромісу, і про місце мети в компромісі напишу іншим разом)))

P.P.S. Я готовий усі свої сили, авторитет і досвід витратити на перемогу будь-якого кандидата від об'єднаної опозиції, в тому числі й Віталія Кличка. Усіх інших - незалежно від прізвищ, посад і кольорової орієнтації - вважатиму кандидатами від влади.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.