Ми захистили Українську енциклопедія при Черновецькому

03 квітня 2012, 06:33
Власник сторінки
журналіст
0
706

захистимо її і при Попові

Комісія Київради з питань культури та туризму не дала згоди Міністерству внутрішніх справ України на передачу до державної власності приміщень, в яких розміщується «Українська енциклопедія» ім. М. П. Бажана площею 1214,1м² за адресою: вул. Б. Хмельницького, 51-А.. Адже після передачі приміщення в в державну власність передбачається виселення з нього «Української енциклопедії» і заселення іншої  організації.


Це неможливо, адже в цьому приміщенні працював видатний український письменник, академік М. Бажан, і в ньому планували створити Музей Енциклопедії з меморіальним кабінетом М. Бажана.

Виселити заклад намагають не вперше. Наприкінці 2009 року провладна більшість Київради ухвалила рішення про продаж приміщення за адресою Б. Хмельницького, 51-А, де знаходились кілька закладів культури («Українська енциклопедія», «Книга пам`яті», журнали «Радуга» та «Соняшник») маловідомому фонду. Питання набуло резонансу серед інтелігенції та громади Києва, що виступили на захист цих закладів культури. Саме резонансність стала причиною майбутньої перемоги.

26 листопада 2009 р. на засіданні Київради була створена робоча група на чолі зі мною, яка мала вирішити ситуацію щодо виселення видавництва «Українська енциклопедія», завдяки зусиллям цієї робочої групи рішення Київради про виселення видавництва не було реалізоване. 

Сподіваюсь і зараз ЗМІ і громадскість захистить "УЄ" від посягань на її історичне приміщення. 

«Українська енциклопедія», заснована 1927 року, в будівлю на вулиці Б. Хмельницього переїхала ще 1958 року. За цей час науково–енциклопедична установа випустила понад 200 найменувань універсальних та галузевих енциклопедій, енциклопедичних довідників і словників.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.