Сліди картин, які пропали в Кабміні, загубилися в часи Прем’єрства Януковича

06 квітня 2012, 17:26
Власник сторінки
журналіст
0
1779

а саме - в 2004 році(((((((

Замість того, щоб карати реально винних, як завжди, звільняють стрілочників.Це я щодо звільненням з посади директора Національного художнього музею Анатолія Мельника, який, до речі, щн минулого року заявляв, що з приміщень Кабміну зникли картини, надані музеєм для експонування в урядових кабінетах, і що музей вимагає їх повернення.

На жаль, при всій високій посаді директора музею, він є лише стрілочником , який виконував розпорядження високопосадовців. І картини, зрозуміло, передавав не з власного бажання, а за чиєюсь вказівклю...

Нагадаю, директор Національного художнього музею А. Мельник заявив про зникнення з Кабміну чотирьох цінних картин, що належать Національному художньому музею. Йдеться про роботи імпресіоніста Миколи Глущенка: «У рибальському колгоспі», «Вітрила на море», «Дніпровські далі», «Село біля річки». Перші дві геть зникли, другі дві, що залишилися висіти в Кабінеті міністрів, музейники назвали фальшивкою. 

Я не проти , щоб у кабінетах можновладців висіли полотна українських класиків, це краще, ніж репродукції Рєпіна, Васнєцова, Ван Гога чи Далі, але відповідальність за них повинен нести не музей, а той у кого ці роботи знаходяться. Якщо чиновник хоче, щоб у нього висіли музейні експонати, він повинен відповідати за ці роботи. Якщо до кожної роботи треба приставити міліціонера, то це все одно для них буде благородніша робота, ніж розганяти демонстрації .

Тому я звернувся до Прокуратури з вимогою провести  розслідування щодо зникнення згаданих картин  і знайти замовника афери з викрадення та підробки картин. 

Впевнений, якщо українські спецслужби змогли знайти в Італії А. Авакова, то знайти художника, який підробляв ці роботи і замовника не складе ніякої проблеми.

За словами головного хранителя НХМУ Ю. Литвинець з 2004 року з різних приводів музейників не пускали в Кабмін для звірки картин, яка за правилами повинна проходити щороку.

Виходячи зі слів хранителя музею, чиновники в 2004 році хотіли щось приховати від музею. Що саме? Як ви пам’ятаєте, тоді Прем’єр-міністром був В. Янукович, тому він як Прем’єр несе відповідальність за те, що музейники не потрапили в Кабмін. 

Отже, екс-прем’єр, нинішній Президент, повинен активно сприяти віднайденою оригіналів полотен, інакше невдовзі вже на самого В. Януковича можуть відкрити кримінальну справу. Тому для нього знайти реально винних – це справа честі і майбутньої безпеки

Я звернувся з листом до Президента, де прошк захистити одного з провідних українських музейників, директора музею Анатолія Мельника і докласти зусиль, щоб знайти у складі Кабміну 2004 року винного, який вчинив беззаконня.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.