Біличанський ліс врятувала Юлія Тимошенко

14 квітня 2012, 16:09
Власник сторінки
журналіст
0
1446

Вона сидить, а її укази працюють нам на благо)

Всі території Біличанського лісу, незважаючи на рішення Коцюбинської і Гостомельської селищних рад щодо передачі у власність приватним особам земель лісу, досі є юридично такими, що належать громаді, а не приватним власникам. 

Я це заявляю як член тимчасової контрольної комісії Київради щодо вивчення ситуації навколо розширення меж селища Коцюбинське за рахунок земель лісового фонду м. Києва, що обліковуються за КП «Святошинське лісопаркове господарство», який вивчив відповідні документи.

Повідомляю офіційно, що відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками» від 10 квітня 2008 р. № 610-р, підписане Прем’єр-міністром України Ю.Тимошенко і ніким не скасоване, землі лісів не могли бути виділені під забудову. Тому роздача приватним особам у 2010 році земельних ділянок Біличанського лісу була незаконною, а це означає, що з юридичної точки зору ці землі досі належать громаді. Коцюбинській чи Київській? Це не має значення, адже і там, і там депутати непроти зозкрадати ці землі. На жаль...

Тому я запропонував на засіданні ТКК вже на найближчу сесію Київради внести питання щодо створення Місцевого заповідного парку «Біличанський ліс» за рахунок земель КП «Святошинське лісопаркове господарство», яким межі Біличанського лісу приведуться у відповідність до меж земель лісгоспу Києво-Святошинського району на 1991 рік. А також звернутись до Президента з проханням надати заповідному парку статус «національний». Відповідні пропозиції підтримали всі члени тимчасової контрольної комісії.

Нагадаю, 2010 року Коцюбинська селищна рада на власний розсуд через невизначеність меж Києва вже роздала 100 га Більчанського лісу у власність приватним особам.

Нещодавно Коцюбинська селищна рада направила до Київради проект землеустрою щодо встановлення та зміни меж смт. Коцюбинське Київської області за рахунок земель лісопаркового призначення м. Києва, відповідно до якого території населеного пункту розширяться з 396,1 га до 4065 га. Тобто збільшиться більше ніж у 10 разів за рахунок земель лісгоспу Києво-Святошинського району. Тоді я вимагав скликання позачергової сесії Київради... Зараз Київрада готує проект звернення до президента з вимогою ліквідувати Коцюбинську селищну раду і включити населений пункт до території Києва.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.