Забудовники знищують будинок композиторів

20 квітня 2012, 14:22
Власник сторінки
журналіст
0
815

В самому серці Києва

Руйнівники історичного будинку - пам’ятки на вул. Софіївська,16/16 (житловий будинок композиторів, де раніше розміщувався Музичний фонд України) не допускають інспекторів для перевірки стану будівлі.

Така відповідь на мій запит щодо обстеження стану зазначеного будинку надійшла від ГУ охорони культурної спадщини до комісії Київради з питань культури та туризму.

ГУ охорони культурної спадщини було проведено перевірку зазначеного будинку, але доступ до його цокольного поверху, де відбувається облаштування ресторану, що руйнує будівлю, був обмежений представниками замовника робіт. Інспекторами було виявлено проведення робіт у приміщенні, хоча дозвільна документація на проведення робіт Головним управлінням не надавалася. Охоронний договір на приміщення цокольного поверху, де проводяться роботи, не укладався. Власника приміщення встановити не вдалося.

Агресивність забудовників та пасивна поведінка влади є головними проблемами, які дозволяють нищити історичні пам’ятки в Києві. Якщо не вжити оперативних заходів, згаданий будинок просто впаде. Дуже сподіваюсь, що громадськість, дізнавшись про ситуацію з цим будинком, змусить владу діяти адекватно.

Я звернувся до Прокуратори м. Києва з проханням вжити заходів прокурорського реагування щодо правомірності проведення будівельних робіт у будинку - пам’ятці на вул. Софіївська, 16/16.

Крім того я звернувся до голови КМДА О. Попова з проханням збільшити кількість інспекторів, які стежать за станом пам’яток в Києві, оскільки через їх недостатню кількість, в місті відбувається багато незаконних подій, які проходять повз увагу влади.

Нагадаю, облаштування ресторану в будинку-пам’ятці на вул. Софіївська, 16/16 призвело до появи тріщин в будинку. Зазначений будинок є історичною та архітектурною пам’яткою (Рішення виконавчого комітету Київської міськради від 04.08.1980 № 1102).  У будинку жили та працювали видатні українські композитори Л. Ревуцький, П. Майборода та інші. На цокольному поверсі був розміщений Музичний фонд України та республіканське відділення Центру музичної інформації.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.