Сікорський і Корольов посперечаються....

21 травня 2012, 10:31
Власник сторінки
журналіст
0
842

.... за аеропорт «Жуляни»

Завтра комісія Київради з питань культури та туризму на своєму засіданні розгляне питання про присвоєння аеропорту «Жуляни» імені конструктора перших штучних супутників Землі і космічних кораблів Сергія Корольова та мою зустрічну пропозицію  про присвоєння зазначеному аеропорту імені відомого киянина, авіаконструктора Ігоря Сікорського.

На адресу комісії надійшло звернення народного депутата України Володимира Бондаренка з пропозицією розглянути питання щодо присвоєння аеропорту «Жуляни» імені Сергія Корольова.

Ідея надати ім’я аеропорту «Жуляни» дуже правильна. Але всесвітньовідомим киянином пов′язаним безпосередньо з авіацією є саме І. Сікорський. Іменем С. Корольова можна було б назвати аеропорт на його малій Батьківщині – в Житомирі.

Після засідання комісії з питань культури та туризму будуть направлені в комісію з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА. 

Нагадаю, Сергій Корольов  народився 30 грудня 1906 в м. Житомир — радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Ігор Сікорський народився 25 травня 1889 року в м. Київ — інженер (авіаконструктор). Автор першого літака-велетня «Ілля Муромець», літака-амфібії «Літаючий човен» і першого гелікоптера.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.