Закон про другу державну мову вже діє

25 травня 2012, 09:29
Власник сторінки
журналіст
0
3920

на території голови КМДА О. Попова

В головному концерті до Дня Києва на Майдані Незалежності візьмуть участь лише російськорепертуарні артисти: Потап і Настя, Альона Вінницька, Брати Карамазови та Ані Лорак. А україномовних артистів сором’язливо прибрали з центру і заслали на Оболонь, де виступлять Тартак, ТНМК і Скай.

Для української музики влада створила резервацію, а головну сцену віддала російськомовним артистам.

Коли О. Попову потрібно було використати популярні імена для реклами свого безглуздого референдуму, то він запросив до участі україномовних зірок: Руслану, Олега Скрипку тощо. Коли ж доходить до співу, то він запрошує українофобів, які за все своє життя (крім Ані Лорак) так і не вивчили державну мову. 


Як треба було  постаратись, щоб з усього різноманіття українських артистів вибрати для співу на День Києва на Майдані Незалежності лише артистів, репертуар яких складається суто з російськомовних пісень. Україномовні пісні були лише в репертуарі Ані Лорак і то колись.

Поки у Верховній Раді та навколо неї йдуть битви за те, щоб не допустити надання російській мові статус другої державної, призначений В. Януковичем О. Попов, на жаль, в Києві вже почав реалізовувати написаний регіоналами законопроек.

Нагадаю, до порядку денного засідання Верховної Ради України в четвер, 24 травня, було внесено проект закону «Про основи державної мовної політики», який фактично вводить російську як другу державну мову. Обурені з цього приводу активісти протестували під Верховною Радою та почали облаштовувати наметове містечко. Депутати-опозиціонери заблокували трибуну,  тож питання не розглядалося, але є велика небезпека, що  Верховна Рада повернеться до цього питання.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.