Гостинний двір знов під захистом активістів

01 червня 2012, 07:09
Власник сторінки
журналіст
0
1190

Вночі броитоголові намагалися його захопити, але...

Як сьогодні вночі повідомив на своєму блозі Ігор Луценко, після опівночі кілька десятків людей спортивної зовнішності спробували встановити контроль над Гостинним двором, який захищають активісти. Оскільки телефон Ігоря Луценко не відповідав, я з самого ранку поїхав на місці і переконався, що гостинний двір знов контролюють активісти.

Захоплення, яке відбулося після опівночі, завдяки наполегливим діям активістів та міліції вдалося відбити. Коли нападники зрозуміли, що їх дії матимуть юридичні наслідки, вони просто втекли через один з бокових виходів. В даний момент кілька захисників Гостинного двору охороняють його і закликають небайдужих киян не сидіти вдома, а приєднуватись до захисту перлини Подолу.

Я зв’язувався з автором проекту реконструкції у 80-х роках Гостинного двору, який як відомо почали відбудовувати ще на початку ХІХ ст. Валентина Шевченко категорично проти тих змін в реконструйованій за її проектом будівлі, які пропонують внести нові власники. Вона разом зі своїми колегами, відомими архітекторами, готує звернення до Президента та Прем’єр – міністра з вимогою не допустити фактичного знищення шляхом реконструкції унікальної споруди.

Сподіваюсь, що спільні дії небайдужих киян та архітекторів змусять владу відмовитись від «реконструкції» Гостинного двору.

Нагадаю, 26 квітня 2012 року  провладна більшість Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для реконструкції будівлі Гостинного двору на Контрактовій площі. А 23 травня Містобудівна рада розкритикувала реконструкцію Гостинного двору, яка призводить до суттєвих змін в улюбленій киянами споруді.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.