Президентський вертодром - афера століття?

06 червня 2012, 09:18
Власник сторінки
журналіст
0
3215

Якщо підтвердяться мої підозри.

Я звернувся до Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві з проханням перевірити, чи відповідає побудована споруда на Парковій дорозі (вертолітний майданчик) будівлі, яка є на плані, і надати інформацію про те, що буде всередині зазначеної споруди.

Рішення про таке звернення було прийнято під час засідання Тимчасової контрольної комісії Київради щодо вивчення ситуації, яка склалася навколо забудови Паркової алеї та Дніпровських схилів.

Йдеться про нескінченну низку порушень, але мені здається, не так просто буде припинити або скасувати це «президентське» будівництво, проте сьогодні громадяни повинні розуміти, що відбувається в Києві.

На сьогоднішній день на зазначеній території завершується будівництво шестиповерхового будинку з паркінгом, хоча раніше ЗМІ повідомляли, що ця споруда буде чотирьохповерховою. При цьому загальна площа забудови об'єкта, зазначеного в плані будівництва як «об'єкт інженерної та транспортної інфраструктури в районі Паркової дороги у Печерському районі Києва», складає близько 14 тис. кв. м. 

Є сумніви, що ці 14 тис. кв. м. будуть використовуватись як транспортна інфраструктура. На жаль, ні Головархітектура, ні Інспекція Держархбудконтролю не можуть повідомити, яке призначення має побудована споруда, адже дозвіл на будівництво надавався без проведення конкурсу. Скоріш за все, внутрішні приміщення цієї споруди, згадані 14 тис. кв. м., будуть використовуватись за іншим призначенням. Деякі експерти заявляють, що це буде торгово-розважальне призначення. Якщо це так, то можна говорити, що на Дніпровських схилах відбувається афера століття, яка повинна бути викрита, а винні в її виникненні мають бути покарані.

Нагадаю, земельна ділянка площею 2,18 га для будівництва президентського вертолітного майданчика була виділена 28 грудня 2010 року рішенням Київради без конкурсу приватній компанії ТОВ «Амадеус КО» для будівництва й обслуговування об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури, не зважаючи на особливий охоронний статус Дніпровських схилів. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.