Художники виступили проти побудови висотних "творчих майстерень" на Подолі

10 червня 2012, 06:49
Власник сторінки
журналіст
0
4907

майстерні в 25 поверхів - це круто))))

 Керівництво Національної спілки художників України планує звести житловий  комплекс з шести 25-поверхових будинків та двох будівель (9- і 5- поверхів) на Подолі. Проти зведення нових будинків виступають самі ж художники-члени Спілки художників, аспіранти Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

 Художники намагаються  не допустити забудови цінної землі. і сьогодні о 15.00 вони проводять виставку протест на зазначеній території. 

Ми повинні воювати проти забудовників, незалежно від їхнього статусу, на кожній п’яді дорогоцінної київської землі. Закликаю всіх небайдужих взяти участь у акції і особисто докласти зусиль для збереження традиційного київського духу...


Не має значення, хто вирішив забудувати історичну територію, якщо будівництво шкодить місту, винні мають відповідати за свої вчинки. В даному випадку забудовником стала Спілка художників, яка отримала земельну ділянку для своїх майстерень, але всупереч заборонам та цільовому призначенню землі вирішила побудувати на цій території руками інвесторів висотки.


Відповідно до чинного Генерального плану Києва до 2020 р. ділянка за адресою вул. Сошенка, 33 призначається під "вибіркову індивідуальну забудову" (тобто, малоповерхову). Саме тому, будь-які висотні забудови на цій території є незаконними.

Крім того, зведення висоток на цій території загрожує зсувами ґрунту, оскільки вона знаходиться на високому пагорбі (під яким є масштабні плавуни) і прилягає до лісопарку (на ділянці та навколо неї багато дубів і сосен, яким понад сто років). Я вже не кажу про те, що це Поділ і ця територія є історичним ареалом Києва. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.