Вночі невідомі здійснили напад на Стрітенську церкву

14 червня 2012, 12:23
Власник сторінки
журналіст
0
1312

Сьогодні вночі невідомі зламали і вкрали половину паркану, яким обгороджена територія, де відбудовується пам’ятка Київської Русі - Стрітенська церква.

ЖЕК, до якого відноситься територія відбудови, та КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт», яка проводить роботи, заявляють, що не мають до цього ніякого відношення.

На місце події був викликаний наряд міліції.

Я звернувся до О. Попова з вимогою зупинити злочинні дії щодо захоплення території Стрітенської церкви, а також до міліції з вимогою провести розслідування та покарати винних у зломі паркану та зазіханні на територію храму.

Нагадаю, що 26 квітня 2012 року на Львівській площі вже відбувалась спроба захоплення території, де відбудовується Стрітенська церква: невідомі зламали паркан, спробували засипати виритий для будівництва котлован, парафіяни протестували проти цього, на одного з протестуючих технічний транспорт здійснив наїзд. Тоді я направив відповідний депутатський запити до начальника ГУ МВСУ м. Києва О.Крикуна, але відповіді до цього часу не надійшло.

Як відомо, церква Стрітення Господнього - єдиний храм, закладений в часи  Київської Русі, який ще може бути відбудований в Києві, і на відновлення якого рішенням Київради передбачено кошти. Була закладена Ярославом Мудрим, кілька разів перебудовувалася, поки не була знищена більшовиками в 1934 р. Офіційною причиною знесення церкви називають плани тодішньої влади реконструювати площу.

Стрітенська церква є особливою ще й тим, що на відміну від деяких інших церков, які будувалися і з часом зникали, завжди була на Львівській площі, про що свідчать київські мапи майже усіх історичних періодів України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.