Гетто пивної демокраії

16 червня 2012, 11:36
Власник сторінки
журналіст
0
1666

Прості українці несуть збитки під час Євро-2012 з вини Януковича: євро-фани не приїхали до нас, бо небезпідставно вирішили, що там, де порушують права місцевого населення, будуть порушувати і їх права

Найбільшу фінансову користь від чемпіонату Євро-2012 отримають пивовари, структури розташовані у фан-зонах та наближені до влади організації з розміщення туристів. Інші зазнають збитків.

Футбольні вболівальники не так часто виходять за межі фан-зони, яка перетворилась і своєрідне "гетто пивної демократії", де усілякими методами "утримуються" ті, хто повинен споживати певну породукцію за завищеними цінами. Увесь свій час ті, хто приїхав на ЄВРО, проводять, якщо не на стадіоні, то у кемпінгах чи у тих же фан-зонаі, яка перетворилась у гігантський паб-хрещатик. Там, зрозуміло, і витрачають всі євро-гроші.

Натомість, приміром, продавці народних промислів та творів мистецтва, які спеціально готувались до Євро-2012, зазнають збитків - уболівальники не виявляють до них інтересу, тому на Андріївському узвозі, наприклад, практично нічого не купують, бо, навіть, не доходять туди. Іноземних фут-фанів не цікавлять вишиванки та національні символи. На згадку про Україну вони привезуть недорогі магнітики та футболки з символікою Євро-2012.

Є ще одна сфера, де українці також "не вгадали" - хостели: багато людей витратили чи не останні гроші для того, щоб зробити міні-готелі у своїх квартирах для прийому вболівальників. На це їх спровокувала влада, яка переконувала, що до України приїде безліч туристів, яким не буде де зупинитися. Але довірливі громадяни-бізнесмени , як правило, вклавши гроші так і не змогли отримати прибутки, адже туристів приїхало на 2/3 менше ніж планувалося. У більшості випадків ці хостели порожні, ціни на розміщення впали. Впевнений, що влада навмисне провакувала городян втягуватися у творонння хостелів, щоб мати резерв місць розміщення, якщо туристів виявиться бульше, ніж зможуть "проковтнути" дружні структури. Конкуренції не було: влада усіми силами працювала на своїх, а киянам залищались ті крихти, що їм вдавалося вихопити біля владного столу.

"Недобір" туристів відбувся, оскільки європеців налякали сюжети про расизм, агресивну проституцію та тероризм в Україні. Окрім того, не зважаючи на те, що влада заявляла про аполітичність футбольних вболівальників, вболівальники значною мірою категорично відмежовуються від поїздок в країни з диктаторськими режимами, небезпідставно остерігаючись, що там, де порушують права місцевого населення, будуть порушувати і права приїжджих. 

Таким чином, головна вина у «недоборі» туристів лежить не лише на поганій організації Євро-2012 і нестабільній ситуації в країні, але й безпосередньо на тих, хто реалізовує "недемократичні принципи" в нашій державі, тобто на команді президента.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.