Міліція дезінформувала громаду щодо Стрітенської церкви

18 червня 2012, 10:20
Власник сторінки
журналіст
0
897
Міліція дезінформувала громаду щодо Стрітенської церкви

Цікаво: це некомпетентність чи спроба "прикрити" замовників руйнування?

Я звернувся до Прокуратури з проханням з’ясувати, чому столична міліція, збрехала щодо руйнування та вивезення частини паркану, за яким відбудовується пам’ятка Київської Русі - Стрітенська церква.

Нещодавно в ЗМІ з'явилась інформація про те, що ЖЕК розпочав демонтаж зазначеного будівельного паркану, оскільки представники церкви, попри неодноразові вимоги, не надали необхідний пакет дозвільних документів. Після демонтажу частини паркану, пакет дозвільних документів їм нібито було надано. За словами міліції конфлікт урегульовано, а представники ЖЕКу пообіцяли власними силами відновити пошкоджений паркан.

Але це неправда. Паркан належить не церкві, а КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт». Тому в церкви немає і не може бути дозвільної документації, якої від неї, як повідомила міліція, вимагали представники ЖЕКу. Насправді ніяких документів представники ЖУКу не вимагали, бо вони прекрасно знали, що паркан церкві не належить. Дивно, що міліція не спроможна була з’ясувати таку очевидну деталь. А можливо це було свідомою дезінформацією? В обох випадках – це ганьба для міліції.

Як мені повідомив настоятель Парафії та Стрітенської каплички на Львівській площі отець Сергій, всупереч заяві міліції, представники КП ЖЕК «Михайлівська» відмовились відновлювати зруйнований паркан і повернути вивезені його секції, хоча 14 червня 2012 року представники ЖЕКу в присутності «Дирекції реставраційно-відновлювальних робіт» (якій належить паркан), представників УПЦ Київського Патріархату, заступника начальника  управління МВС у Шевченківському районі міста Києва підтвердили, що саме вони проводили демонтаж зазначеного паркану за вказівкою керівництва  Шевченківської районної державної адміністрації.

Напад на територію Стрітенської церкви стався не вперше. Події відбуваються в темний час доби, без свідків і без відповідних дозволів, що говорить про  незаконний і замовний характер дій. Є підозра, що хтось просто хоче захопити територію і побудувати на Львівській площі чергову архітектурну абракадабру, яких і так вже достатньо на цій найнеохайнішій і найнеестетичнішій площі столиці. То хто ж замовник цієї війни проти історичного храму? Саме це я прошу з’ясувати Прокуратуру.

Нагадаю, вночі з 13-го на 14-те червня зламали і вивезли частину паркану, яким обгороджена територія, де відбудовується пам’ятка Київської Русі - Стрітенська церква. Попри оголошені міліцією обіцянки, що ЖЕК поновить паркан, все досі перебуває в тому ж стані, в якому було вранці 14 червня.

  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.