В Києві може зникнути вулиця Івана Клименка

20 червня 2012, 06:34
Власник сторінки
журналіст
0
1476

Вулиці Івана Клименка в Солом’янському районі мають повернути історичну назву – вулиця Преображенська.

Комісію, яку я очулюю, підтримала  звернення одного з мешканців зазначеної вулиці.

Повернення вулицям історичних назв – важлива місія незалежної України, і там де це можна зробити, робити це необхідно. Незважаючи на те, що назва вулиці Преображенська мала релігійний характер (на честь свята Преображення Господнього), до 1975 року навіть радянська влада не наважилась її перейменовувати. Тому вулиця перейменована на честь Івана Клименка відносно не довго носила цю назву.

Нагадаю, Іван Клименко, який народився в селі Новоандріївка Запорізької області, в 1942 році в межиріччі р. Дон та р. Волги, вчинив акт самогубства, щоб не здатись в полон, за що отримав звання Героя Радянського Союзу. 

 Існує традиція, що ім’я Героя вшановують або там, де він народився, або на місця події, де він вчинив подвиг. На мою думку, в даному випадку логічніше було б назвати вулицю Івана Клименка в Запоріжжі або встановити пам’ятний знак в межиріччі р. Дон і р. Волги.

Довідка: вулиця Преображенська – вулиця в Солом'янському районі Києва, місцевість Олександрівська слобідка. Виникла на початку ХХ століття як центральна вулиця поселення Олександрівська слобідка, спочатку була безіменною, не пізніше 1912 року отримала назву Преображенська (на честь свята Преображення Господнього). Сучасна назва (Івана Клименка) — з 1975 року.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.