В Києві може з’явитися Музей екранних мистецтв

21 червня 2012, 10:56
Власник сторінки
журналіст
0
705

Виникнення кожного оригінального музею треба вітати

В Києві може з’явитися Національний музей екранних мистецтв. Відповідне звернення Національної Спілки кінематографістів України було підтримане постійною комісією Київради з питань культури та туризму, яку я очолюю.

В Києві небагато музеїв взагалі, а серед тих, що є – найбільше тих, які присвячені певним людям або ж художні, і виникнення кожного оригінального музею треба вітати. Тому наша комісія беззаперечно підтримала ідею Спілки щодо створення музею екранних мистецтв.

Згаданий музей повинен мати загальнонаціональний статус, тому комісія прийняла рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням сприяти створенню такого музею.

Якщо ж Кабмін не зможе допомогти в створенні музею, тоді будемо шукати можливості на рівні міста.

На думку Спілки, це має бути сучасний аудіовізуальний музей, головні експозиційні зали якого повинні бути площею не менше 500 м², з великою кількістю моніторів, екранів, з яких звучала б музика. В ньому обов’язково мають бути реквізити, які використовуватись у відомих фільмах, костюми, навіть деякі власні речі артистів. Це має бути своєрідний «світ кіно», щоб відвідувачі приходячи до музею потрапляли в певне дійство.

Як зазначив присутній на засіданні член Спілки кінематографістів, ще у 2004 році планувалося, що такий музей увійде до комплексу «Мистецький арсенал». Але як виявилося все залишилось лише в планах.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.