У Києві може з’явитись «житловий комплекс «Музей Марчука»?

22 червня 2012, 06:28
Власник сторінки
журналіст
0
1127

У нас вже є досвід перебудови трансформаторних будок в магазини, туалетів та фонтанів в ресторани, а тепер може з’явитись досвід перебудови трансформаторних будок і туалетів у музеї.

На розгляд комісії Київради з питань культури та туризму надійшов проект рішення щодо будівництва на Володимирській гірці об’єкта з назвою, яка тішить слух шанувальників мистецтва - «Музей художника І. Марчука».

Я підтримує ідею створення Музею І. Марчука і не проти, щоб такий заклад виник в історичній зоні, чи навіть в парку, але переконаний, що замовником будівництва такого музею повинна бути держава, або місто, а не приватна нікому не відома компанія, що намагається заволодіти частиною особливо цінної землі Києва.

Нагадаю, О. Попов не раз говорив, що після виділення землі, ніякого контролю над забудовником, через введення В. Януковичем та його більшістю нового містобудівного закону, у громади не залишається. Саме тому, обіцяний музей може перетворитися в офіс, магазин, готель чи щось інше. Тож буде щось на кшталт, Торговий центр «Музей Марчука», або Житловий комплекс «Музей Марчука.

Переконаний, що клопотання товариства за законом не може бути задоволеним, оскільки територія парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Володимирська гірка» є особливо цінною землею, виділяти яку можна лише з дозволу Верховної Ради. Окрім цього, Володимирська гірка входить до буферної зони Софії Київської, тому будь-яке будівництво на ній можна розпочинати лише після надання на це згоди ЮНЕСКО.

Але Україна має великий досвід перебудов. Все почалося з того, що радянська влада навчила перебудовувати церкви в будинки культури, склади і виробничі цехи. Сьогодні славну традицію радянської влади продовжують і в Києві. У нас вже є досвід перебудови трансформаторних будок в магазини, туалетів та фонтанів в ресторани, а тепер може з’явитись досвід перебудови трансформаторних будок і туалетів у музеї.

На мою думку, комісія навряд підтримає таке спірне рішення.

Відповідне клопотання ТОВа «САС» щодо надання їм в оренду на 15 років земельної ділянки площею 0,09 га за адресою: вул. Трьохсвятительська, 4-д для будівництва Багатофункціонального культурного центру «Музей художника І. Марчука» з апартаментами на місці трансформаторної підстанції та замість громадської вбиральні, розглядається комісією Київради з питань земельних відносин.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.