Міст над Володимирським узвозом може бути ще й оглядовим майданчиком (ФОТО)

23 червня 2012, 07:18
Власник сторінки
журналіст
0
1288
Міст над Володимирським узвозом може бути ще й оглядовим майданчиком (ФОТО)

Міст-тарган, який може бути побудований виходячи з існуючих ескізів, представлених на Містобудівній раді, навряд чи сподобається киянам.

Я та автор ідеї художник-монументаліст А. Гайдамака пропонуємо побудувати від Володимирської гірки до Арки Дружби народів не міст-тарган, який може бути побудований виходячи з існуючих ескізів, представлених на Містобудівній раді, а скляний міст-трубу, який убезпечить пішоходів від падіння.

Зараз влада намагається зробити великий пішохідний маршрут від Пейзажної алеї до Києво-Печерської лаври. Між Володимирською гіркою, Філармонією і Аркою Дружби народів хочуть побудувати міст, щоб люди, не спускаючись у підземний перехід, могли перейти з одного пагорба на інший. На малюнках він виглядав жахливо: це такий тарган - рівна лінія з кількома рубаними опорами. Сама по собі ідея хороша: міст дійсно потрібен, але той варіант, який поки що пропонується, навряд чи сподобається киянам. Крім естетичної непривабливості, цей міст, як і Міст кохання, приховує в собі небезпеку суїцидів чи випадкових падінь.

За словами А. Гайдамаки, який вже навіть має проект мосту і цілої системи навколо нього, міст починається з краю Володимирської гірки, людина йде по дорозі і потім потрапляє в скляну трубу, куди можна зайти з будь-якої точки, тому що опори є і ліфтовими шахтами. Так над Володимирським узвозом буде відкрита чудова панорама Києва. Крім того, це пряма дорога до Дитячого театру, куди взимку досить важко підніматися дітям і дорослим. Яма між Українським домом та парком - єдина перешкода, яка розриває туристичний прохід до Лаври.

На мою думку, сьогодні найперспективніший пішохідний туристичний маршрут може починатися від Золотих воріт до Софії, далі пам'ятник Богдану Хмельницькому, Михайлівський собор, Княгиня Ольга, Володимирська гірка, Святий Володимир. А для його продовження по схилах Дніпра якраз і потрібен запланований міст.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.